Rising Seas – ett upprop för våra hav

Datum: 2018-05-05

Den 5 maj 2018 kl.16 bjuder Stockholms Motettkör in till en unik konsertföreställning i Eric Ericsonhallen på Skeppsholmen i Stockholm i nära samarbete med bland andra sopransaxofonist och havsaktivist Anders Paulsson och Michaela Lundell, körsångare och forskningskommunikatör.

Vår önskan med detta projekt är att öka människors medvetenhet kring miljön i världshaven med Östersjön som vårt närmaste innanhav. Konsertprogrammet flätar samman aktuell forskning med lyrik, ljudbilder och musik på temat hav och havsmiljö. Vi försöker utmana den något dystra bild som finns kring klimatfrågan för att istället skapa lust och handlingskraft hos vår publik att vilja engagera sig i arbetet för friskare hav!

Musiken vi framför handlar om havet ur många olika perspektiv; havet med sina vågor att trösta, havet med sina mörka djup och havets kraft att öppna okända rum inom oss. Vi framför musik av bl.a. Gösta Nystroem, Eric Whitacre och Uno Svenningsson, och självklart kompositioner av konsertens solist Anders Paulsson som med sitt urval av texter behandlar människans förhållande till naturen och havet, med element som paddlande havssköldpaddor, glittrande lysplankton och oändliga korallrev.

Konserten genomförs i samarbete med stiftelsen Hållbara Hav och för den som omedelbart vill göra något åt läget i Östersjön finns det möjlighet att skänka en direkt donation till deras arbete efter avslutad konsert.

Ur programmet:

Tre havsvisioner Gösta Nystroem (f.1890)
Rising Seas Anders Paulsson (f. 1961)
Danjugan Sanctuary Anders Paulsson
Subterranean wail Anders Paulsson
Water night Eric Whitacre (f. 1970)
Näckens polska Arr. Erik Uddunge (f. 1968)
Vågorna gungar mig Uno Svenningson (f. 1959)

Medverkande:

Anders Paulsson, sopransaxofon
Stockholms Motettkör
Erik Uddunge, dirigent

Lördagen den 5 maj kl 16.00

Eric Ericsonhallen, Skeppsholmen

Inträde 150 kr