Dirigent: Rebecka Gustafsson


Rebecka Gustafsson är ny dirigent för Stockholms Motettkör KFUM sedan i mars 2020!

Fotograf: Gustaf Elfstrand

Rebecka Gustafsson kommer ursprungligen från småländska Vetlanda och är utbildad sångpedagog vid Musikhögskolan i Örebro. Efter avslutad lärarexamen gick hon vidare med dirigeringsstudier vid Kungl. Musikhögskolan i Stockholm för Mats Nilsson och Fredrik Malmberg och gjorde i april 2017 sin kandidatexamen med Radiokören. Detta följdes av två års masterstudier i kördirigering vid Norges Musikhögskola i Oslo, för Grete Pedersen, vilka avslutades med examenskonsert med Det Norske Solistkor i maj 2019.

Rebecka har erhållit ett flertal stipendier och priser, bland annat från Kungl. Musikaliska Akademien och vid 9th Isola del sole – International Choir Competition and Festival (2018). I oktober 2018 var hon en av sex finalister i London International Choral Conducting Competition.

Sedan sin examen arbetar Rebecka som frilansande kördirigent med Stockholm som bas och är flitigt anlitad både som dirigent och instuderare. Vid sidan av detta har hon också arbetat på Adolf Fredriks Musikklasser och Nordiska Musikgymnasiet. Sedan hösten 2015 är Rebecka dirigent och konstnärlig ledare för Västgöta Nations Manskör Korgossarna i Uppsala. Uppdraget som dirigent för Stockholms Motettkör KFUM övertog hon under våren 2020.

Tidigare dirigenter

Körens tidigare dirigenter, och andra dirigenter som vi haft förmånen att samarbeta med, kan man läsa om här.