Tidigare dirigenter


Rebecka Gustafsson

Rebecka Gustafsson var Stockholms Motettkör KFUM:s dirigent mellan mars 2020 och juni 2022. Det var en period som tyvärr präglades mycket av coronapandemin, vilket medförde att vi fick göra alltför få konserter tillsammans.

Fotograf: Gustaf Elfstrand

Rebecka Gustafsson kommer ursprungligen från småländska Vetlanda och är utbildad sångpedagog vid Musikhögskolan i Örebro. Efter avslutad lärarexamen gick hon vidare med dirigeringsstudier vid Kungl. Musikhögskolan i Stockholm för Mats Nilsson och Fredrik Malmberg och gjorde i april 2017 sin kandidatexamen med Radiokören. Detta följdes av två års masterstudier i kördirigering vid Norges Musikhögskola i Oslo, för Grete Pedersen, vilka avslutades med examenskonsert med Det Norske Solistkor i maj 2019.

Rebecka har erhållit ett flertal stipendier och priser, bland annat från Kungl. Musikaliska Akademien och vid 9th Isola del sole – International Choir Competition and Festival (2018). I oktober 2018 var hon en av sex finalister i London International Choral Conducting Competition.

Sedan sin examen arbetar Rebecka som frilansande kördirigent med Stockholm som bas och är flitigt anlitad både som dirigent och instuderare. Vid sidan av detta har hon också arbetat på Adolf Fredriks Musikklasser och Nordiska Musikgymnasiet. Sedan hösten 2015 är Rebecka dirigent och konstnärlig ledare för Västgöta Nations Manskör Korgossarna i Uppsala. Uppdraget som dirigent för Stockholms Motettkör KFUM övertog hon under våren 2020.

Erik Uddunge

Erik Uddunge var Stockholms Motettkör KFUM:s (den sammanslagna kören) första dirigent mellan 2018 och 2019. Innan dess var han Stockholms Motettkörs dirigent mellan 2010 och 2018. Erik har gått kompositionslinjen och dirigentutbildningen vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Han har tidigare studerat kördirigering vid Örebro Musikhögskola. Erik arbetar sedan flera år på Birkagårdens folkhögskola som lärare i teori, gehör och komposition.

Dirigenter före 2018

Stockholms Motettkör

KFUM:s Kammarkör