Osäkert läge i höst och vinter


Inget är sig likt i år! Vårens alla konserter fick ställas in, likaså ställde vi in de flesta repetitioner. Vår nya dirigent Rebecka Gustafsson, som tog över i mars, har verkligen fått en tuff start! När vi drog igång repetitionerna igen under slutet av vårterminen så var det först via Zoom, där var och en satt på sin kammare och sjöng med när Rebecka spelade och övade stämmor med oss. Men man hörde ju ingen annan, det blir ju inte körsång.

Så småningom var det några få korister som samlades på plats och satt utspridda i replokalen. Då blev det bättre, det lät som en kör både för dem som var där och för dem som satt hemma framför datorn.

Nu i höst har vi börjat repetera på riktigt igen, men vi har flyttat våra repetitioner till Johannas kyrka, både för att vår vanliga lokal skulle vara för trång rent ventilationsmässigt, och för att vi kan sitta ordentligt utspridda i kyrkan. Nästan alla medlemmar är med på plats, och peppar, peppar, så har det gått bra hittills!

Det känns bra att kunna fortsätta med musiken, även om man inte kan vara lika otvungen som förr. Hela tiden måste vi tänka på att hålla avstånd, och så ingen gemensam fika på repen. Dessutom repeterar vi utan att veta när vi kan ha konserter igen. Men vi har det trevligt trots allt och trivs väldigt bra med Rebecka.

Nu längtar vi bara efter att pandemin ska ebba ut så att vi kan återgå till det normala, både att kunna umgås som vanligt i kören, och att få träffa er igen, kära publik!