Stockholms Motettkör KFUM söker ny dirigent!


Kören bildades hösten 2018 genom en sammanslagning av de rutinerade körerna Stockholms Motettkör (tidigare Jacobs motettkör) och KFUM:s Kammarkör, två etablerade körer som funnits i 40 respektive 60 år. Vi har under vårt första år tillsammans arbetat med att lära känna varandra och att bygga en gemensam klang.

Vi söker nu en dirigent som kan leda oss i framtida musikaliska äventyr!

Kören framträder med ett par större offentliga konserter per termin. Oftast finns ett musikaliskt eller litterärt tema som vi låter genomsyra repertoarval, scenframställning och program. Vi har genom åren haft en bred repertoar med allt från stora klassiska verk och medeltida musik till helt modern musik och jazz. Vi gör gärna ny musik och räds inte utmaningar. Just nu undersöker vårt repertoarråd möjligheter för att framföra Paula af Malmborg Wards Fjärilsmässa. Vi har nyligen framfört Frank Martins mässa för dubbelkör samt Nana Fortes En Ego Campana och repeterar nu inför ett julsamarbete med storbandet Royal Big Band. Vi gör också varje år ett antal uppdragssjungningar.

Vi repeterar på onsdagskvällar 18.30-21.30 i KFUM Centrals lokaler på Rosengatan vid t-bana Rådmansgatan. Inom KFUM finns möjlighet till samarbete med övriga musikföreningar som barnkörer, symfoniorkester och storband.

Vi söker en inspirerande dirigent med utbildning från musikhögskola.

Intresseanmälan med CV och personligt brev eller video skickas senast 19/11 till ordf@stockholmsmotettkor.com (ansökningar hanteras löpande).

För frågor kontakta:

Susanna Sjögren Tengwall (körens ordförande), tel: 073-510 90 99, mail: ordf@stockholmsmotettkor.com
Hans von Heijne, tel: 072-888 00 18